Sloop Pinkeltje en De Citer kost Appingedam ruim een ton extra

De sloop van twee schoolgebouwen in Appingedam, de voormalige christelijke basisschool De Citer en peuterspeelzaal Pinkeltje, kost de gemeente ruim 110.000 euro meer dan verwacht.

De gemeenteraad stemde donderdagavond over de plannen voor de sloop. De raad ging unaniem akkoord, maar de raadsleden noemden de stijging van de kosten wel zorgelijk.

Kosten

Volgens wethouder Annalies Usmany (Gemeentebelangen) zijn de kosten gestegen, omdat de prijzen in de bouw fors zijn opgelopen in de afgelopen jaren.

De plannen voor de sloop van de twee gebouwen lagen er al langer. De klus kwam op een lager pitje te staan vanwege de versterkingsopgave. Ondanks de gestegen kosten noemde Raadslid Henk Dijkstra van Gemeentebelangen het wél positief dat een plaatselijke aannemer de opdracht mag uitvoeren.

Voor de jaarwisseling

Vijf jaar geleden verhuisde De Citer naar kindcentrum Olingertil. Pinkeltje kreeg een plek in kindcentrum OPwierde.

Sindsdien staan de oude gebouwen leeg. Peuterspeelzaal Pinkeltje gaat nog voor de jaarwisseling tegen de vlakte. Direct daarna start de sloop van De Citer.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.