Speeltuin in Appingedam krijgt toch een paar van de toestellen terug

Ook de skatebaan is verdwenen. Foto: Google Street View

Een deel van de weggehaalde speeltoestellen in de speeltuin aan de Olingermeeden in Appingedam wordt deze week teruggeplaatst. De toestellen moesten wijken voor de bouw van de nieuwe RENN4-school en dat leidde tot onvrede in de wijk.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een digitale bewonersbijeenkomst over de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Olingermeeden.

Om die nieuwe school te bouwen, werden de pannakooi, de voetbalcourt en de skatebaan geruimd. Ook de speeltuin aan de noordzijde van het gebied is weggehaald, vanwege de aanleg van een tijdelijke bouwweg.

Niet zo handig in tijden van corona

Omwonenden waren daar niet blij mee. Zij vrezen dat de jeugd zich enorm gaat vervelen, helemaal nu veel vakanties door het coronavirus in het water vallen. Gemeenteraadsleden drongen er daarom enkele weken geleden op aan om de voorzieningen zo snel mogelijk ergens tijdelijk terug te plaatsen.

„We hebben gekeken hoe we een stuk van de speeltuin op die plek kunnen behouden. De aannemer is donderdag begonnen met het terugplaatsen van een aantal speeltoestellen”, vertelde coördinator Lydia Terpstra van het scholenprogramma. Niet de hele speeltuin, maar een paar toestellen komen terug op de oude plek. Ook komt er een hek om de speeltuin.

Op zoek naar alternatieve locaties

De skatebaan komt elders in de wijk terug, maar waar en wanneer is nog niet duidelijk. Er wordt nog gekeken naar een andere locatie. De pannakooi en de goaltjes van de voetbalcourt gaan voorlopig in opslag. „Zodat we ze op elk moment, als daar een alternatieve plek voor is, terug kunnen plaatsen.”

Het voetbalveld aan de Reigerstraat aan de andere kant van de wijk krijgt een upgrade De grond wordt geëgaliseerd en het gras wordt opnieuw ingezaaid. „Zodat er in de zomerperiode weer volop gebruik van kan worden gemaakt.”

Er wordt in het kader van het coronavirus en de versterking ook gewerkt aan een sport- en spelprogramma voor de wijken.

menu