Versterking en verduurzaming 'de 64' in Appingedam afgerond

De afronding van het project werd gevierd met taart. Een foodtruck bereidde eten met Groninger producten. Foto: Woongroep Marenland

De bewoners van 64 woningen in Appingedam vierden donderdag dat de versterking en verduurzaming van hun huizen is afgerond. Een week eerder konden de bewoners van het laatste blok uit dit project terugkeren naar hun toekomstbestendige huis. “Het is mooi dat dit project nu afgerond is en 64 woningen veilig zijn. Daar staan we graag met alle betrokken even bij stil“, aldus Gerke Brouwer, directeur Woongroep Marenland.

De 64 woningen, die die in opdracht van Woongroep Marenland en het Centrum Veilig Wonen, versterkt en verduurzaamd zijn, staan aan de Beukenlaan, Kastanjelaan, Aduardstraat en Meesstraat. De versterking is gerealiseerd met ankers enversterkingslatten. Een warmtepomp zorgt nu voor de verwarming en de energie wordt opgewekt met 36 zonnepanelen op het dak. Daardoor kan de woning (bij normaal gebruik) helemaal zijn eigen energie opwekken.

Klaar voor de toekomst

Ook aan de binnenkant zijn de woningen weer klaar voor de toekomst. De nieuwe keukens zijn voorzien van een elektrisch fornuis, de radiatoren zijn vervangen en er is mechanische ventilatie aangebracht. Nu bouwbedrijf Friso de laatste punten op de i heeft gezet, zijn de bewoners van het laatste blok aan de Aduardstraat ook teruggekeerd naar hun huizen. Zij verbleven tijdens de werkzaamheden in één van de logeerwoningen.

Dit project is een van de eerste versterkingsprojecten die de corporatie en het CVW uitvoerden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam