Wethouder Annalies Usmany- Dallinga en schrijver Pauline Broekema onthullen 'afscheidskunstwerk' op Cleveringaplein in Appingedam

Annalies Usmany (links) en Pauline Broekema bij het afscheidskunstwerk. Foto: Gemeente Appingedam

Wethouder Annalies Usmany- Dallinga heeft vrijdag het ‘afscheidskunstwerk’ op het Cleveringaplein in Appingedam onthuld. Ze deed dat in het bijzijn van schrijver en journalist Pauline Broekema. Zij schreef het essay ‘Appingedam…hier ben ik thuis’, dat alle inwoners van Appingedam thuisbezorgd krijgen.

Het kunstwerk, ontworpen door Siebe Kuipers van Digitaal Bureau Pentapark, is geïnspireerd op de rijksmonumentale reclamezuil aan de Koningstraat. Het historische en maatschappelijke verhaal van Appingedam staat er in honderden gebakken tegels op afgebeeld.

Het kunstwerk is een blijvende herinnering aan de zelfstandige gemeente Appingedam. De gemeente gaat 1 januari samen met buurgemeenten Delfzijl en Loppersum op in de nieuwe gemeente Eemsdelta.

‘Appingedam…hier ben ik thuis’

Appingedam… hier ben ik thuis is het verhaal bij het kunstwerk. Pauline Broekema beschrijft in dit essay haar tochten door de stad en gesprekken met talloze Damsters. Ze noteert herinneringen uit het verleden en heden en combineert dit met eigen observaties en kennis van Appingedam.

Het essay wordt vanaf zaterdag huis aan huis bezorgd mét een boodschap van het college van B en W en de gemeenteraad. Pauline Broekema heeft het verhaal ook ingesproken. Dat is te beluisteren via Facebook en de website van de gemeente Appingedam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
Eemsdelta