Verkiezingsuitslag en ‘duidingsbijeenkomst’ gemeente Eemsdelta vrijdag online te volgen

Delfzijl, Appingedam en Loppersum gaan op 1 januari 2021 samen verder als de gemeente Eemsdelta. Inwoners mogen daarom op 18 november naar de stembus. Op dertig plekken in het gebied zijn enorme verkiezingsborden geplaatst, al staan ze soms ietwat verscholen. Foto's: Corné Sparidaens.

De definitieve vaststelling van de verkiezingsuitslag voor de nieuwe gemeente Eemsdelta vindt vrijdag vanaf 10.00 uur plaats in het gemeentehuis in Delfzijl en is voor iedereen digitaal te volgen.

Woensdag zijn de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Eemsdelta, die vanaf 21 januari 2021 gevormd wordt door de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

Duidingsbijeenkomst

Vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur is in de raadszaal in Delfzijl een digitaal te volgen bijeenkomst gepland voor de beoogde fractievoorzitters van de gekozen politieke partijen.

Tijdens deze bijeenkomst spreken zij zich onder andere uit over de interpretatie van de verkiezingsuitslag, de gewenste bestuurscultuur en welke stappen worden gezet om tot een college te komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Delfzijl
Eemsdelta