Burgemeester en wethouders van Eemsdelta vragen de gemeenteraad 165.000 euro beschikbaar te stellen voor een onderzoek naar de haalbaarheid van het deelprogramma ‘Eemszijlen’.

B en W willen de kustzone bij Borgsweer, Termunterzijl en Termunten verder ontwikkelen en toegankelijker maken voor inwoners, ondernemers en toeristen. Met de afronding van het project Marconi Buitendijks in zicht, is een plan van aanpak voor de volgende fase van de kustontwikkeling gemaakt.

‘Beleefbare en klimaatadaptieve kustzone’

Op basis van dit plan van aanpak wordt de komende twee jaar onderzocht of het deelprogramma Eemszijlen haalbaar is voor uitvoering.

‘Het deelprogramma Eemszijlen richt zich op de ontwikkeling van een (be)leefbare en klimaatadaptieve kustzone vanaf de Pier van Oterdum in Delfzijl tot en met de jachthaven van Termunterzijl én op het gebied rondom de spuisluis aan het einde van het Oude Eemskanaal’, licht wethouder Meindert Joostens in een persbericht toe.

‘De gemeente gaat de inrichting van de kustzone samen met inwoners van deze dorpen en andere belanghebbenden oppakken. De eerste gesprekken zijn al gevoerd.’

De gemeente Eemsdelta werkt voor de kustontwikkeling samen met de provincie Groningen, Rijkswaterstaat, de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s, Groninger Landschap en Groningen Seaports.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta