Eemsdelta Energiek trekt zich terug uit zonnepark bij Spijk

Foto: Pixabay

Energiecoöperatie Eemsdelta Energiek ziet af van verdere deelname aan de ontwikkeling van zonnepark Spijkerriet bij het dorp Spijk. Dit omdat vanuit de omgeving weerstand tegen zo’n zonnepark bestaat.

Eemsdelta Energiek en Pure Energie zijn vorig jaar een gelijkwaardige samenwerking aangegaan om een plan voor een zonnepark nabij Spijk te ontwikkelen. Zij kozen er daarbij voor om de omgeving voorafgaand aan de gemeentelijke selectieprocedure voor zonneparken te informeren over het idee.

Weerstand tegen plan

In dit traject werd duidelijk dat er weerstand tegen het plan voor zonnepark Spijkerriet bestaat. Dat heeft de Eemsdelta Energiek doen besluiten uit het initiatief te stappen.

‘Wij hebben besloten dat wij ons eerst willen richten op het opzetten van een lokale energiecoöperatie in Spijk om vervolgens samen met inwoners te zoeken naar andere mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de energietransitie’, licht voorzitter Willem Schaap van Eemsdelta Energiek in een persbericht toe.

‘Daarbij hebben we afgesproken dat we met Pure Energie in gesprek blijven over een mogelijke toekomstige samenwerking.’

Pure Energie beraadt zich

Pure Energie, die het wegvallen van Eemsdelta Energiek betreurt, beraadt zich momenteel over het initiatief voor het zonnepark Spijksterriet. In de optiek van Pure Energie voldoet het idee aan de gestelde criteria van de gemeente Eemsdelta.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta