Eemsdelta verlengt compensatieregelingen voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum voor extra ziektekosten

Foto: Pixabay

Burgemeester en wethouders van de fusiegemeente Eemsdelta hebben de compensatieregelingen meerkosten Wmo van de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum verlengd.

Inwoners van de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum die extra ziektekosten hebben vanwege een chronische ziekte of beperking kunnen gebruikmaken van de compensatieregeling. ‘We willen voorkomen dat inwoners met een laag inkomen door extra ziektekosten in financiële problemen komen’, licht wethouder Meindert Joostens in een persbericht toe.

‘Het gaat om bijzondere individuele situaties, waar mensen zelf niet uitkomen. Door de regeling te verlengen kunnen wij hen helpen.’

Compensatie voor 1 juli 2021 aanvragen

Inwoners met een inkomen tot 130% van het minimumloon kunnen een tegemoetkoming van 200 euro aanvragen als zij aantoonbaar meerkosten hebben die zij zelf niet kunnen betalen. Meerkosten zijn kosten waarmee ook mensen zonder een beperking of ziekte bekend zijn, maar die extra hoog uitvallen als gevolg van specifieke beperkingen of problematiek.

Het aanvragen van de compensatie over het jaar 2020 kan tot 1 juli 2021, het aanvragen van de compensatie over het jaar 2021 kan tot 1 juli 2021, tot 1 november 2021 en tot 1 maart 2022.

De regeling wordt verlengd tot 31 december 2021. Voor het jaar 2022 wordt verlenging van de regeling opnieuw bekeken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta