Juf van basisschool in Loppersum baseert speurtocht op prentenboek van het jaar (en combineert daarmee online les met buitenactiviteit)

Foto: Eigen foto

Het Marktplein in Loppersum is het vertrekpunt voor de speurtocht ‘Coco kan het!’. Deze speurtocht, die voor een belangrijk deel door het Lopsterbos voert, is uitgezet door juf Emke Heeres van groep 4 van basisschool Roemte.

Dat deed ze om het online onderwijs te combineren met een buitenactiviteit. De speurtocht Coco kan het! sluit namelijk aan bij het gelijknamige prentenboek van het jaar 2021 van Loes Riphagen.

Juf Emke las maandag in een online les voor uit dit boek. Vervolgens gingen haar leerlingen met hun vaders, moeders of oppas naar het Lopsterbos. Om daar met een plattegrond in de hand op zoek te gaan naar de diverse opdrachten, deze uit te voeren en ze delen met de juf.

Speurtocht tot en met 5 februari

Belangstellenden kunnen de speurtocht nog tot en met vrijdag 5 februari lopen. Tot die datum hangen de kaarten met opdrachten verspreid door het bos en in het dorp; de eerste hangt op de boekenkast van Brasserie Meer op het Marktplein.

De afstand is 3,4 kilometer.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu