Storm slaat toe: boom valt op rijdende bestelbus bij Meedhuizen en verwondt bestuurder

De bestuurder raakte gewond toen de boom op de bestelbus viel Foto: ProNews

Op de Ideweersterweg bij Meedhuizen is door de rukwinden van storm Christoph een boom op een bestelbus gevallen. Het voertuig reed op dat moment. De bestuurder is gewond geraakt bij het ongeluk.

Boer Jan Kuiper woont aan de aan de Ideweersterweg. Hij hoorde de knal. „Ik lag nog op bed. Toen ik uit het raam keek, zag ik allemaal lichten en ben ik maar even gaan kijken.”

De boom was volgens Kuiper compleet ontworteld en lag bovenop de wagen. „De bus was behoorlijk beschadigd. Daar schrok ik wel van. Het is maar goed dat er geen bijrijder naast zat.”

Boer vermoedt dat boom ziek was

De boer denkt dat de boom ziek was en daardoor is omgewaaid. „Ik heb eerder al eens schade gehad en dat ook al meermaals bij de gemeente gemeld. Maar ze luisteren niet naar me. Volgens mij zit er een ziekte in.”

De gemeente laat weten dat er in de herfst van 2019 een melding binnen is gekomen van een boer over vallende takken. In 2019 en in het najaar van 2020 zijn de essen aan de Ideweersterweg door een aannemer gesnoeid. De laatste visuele inspectie vond plaats in de zomer van 2020. Er was geen sprake van acuut gevaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu