Wetenschapsdag met insekten proeven en waterstofauto op Theda Mansholt College in Delfzijl

Leraren verkleed als de Koning en koningin openden de wetenschapsdag. Foto: Emily Rosalia

Leerlingen van de derde klassen van het Theda Mansholt Colle in Delfzijl hebben zich woensdag ondergedompeld in de wetenschap. Dat gebeurde aan de hand van workshops, demonstraties, lezingen... en het eten van insekten.

De vakgroep Science van het vmbo van het college haalde verschillende bedrijven en organisaties naar school om innovatieve ontwikkelingen binnen hun vakgebied onder de aandacht te brengen.

Om er een beetje extra sjeu aaan te geven werden de leerlingen welkom geheten door ‘Koning Willem Alexander en Koningin Maxima’. Twee docenten hadden zich verkleed voor een bijzondere opening met veel confetti.

Auto op waterstof

De leerlingen gingen in groepjes langs verschillende actieve lezingen. Een truck van HANN bood informatie over gezondheidszorg waarbij leerlingen zelf een gezondheidscheck konden doen.

Onder de scholieren was er veel interesse voor een auto die op waterstof rijdt. Al hadden ze ook hun bedenkingen. „Ik vind het wel jammer dat zo’n auto geen geluid maakt, dat mis ik toch wel,” was het commentaar van één van hen. Vragen over de actieradius van de waterstofauto maakten duidelijk dat deze voertuigen nog niet op ieders wensenlijstje staan.

Onderdelen die zich ook op veel aandacht mochten verheugen waren demonstraties met vloeibaar stikstof, dat als kleine parels over de grond schoot, en het verhaal van iemand die leeft met een handprothese.

Insekten proeven

Dappere leerlingen waagden zich aan het insecten proeven, in de vorm van bonbons met meelwormen en gekaramelliseerde sprinkhanen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta