Cultuurcentrum Het Hogeland gaat van start in nieuwe gemeente

Rolien Scheffer. Foto: Henk Veenstra

Met het samengaan van vier gemeenten in Noord-Groningen in de gemeente Het Hogeland is ook Cultuurcentrum Hogeland van start gegaan. Het cultuurcentrum is een fusie van Muziekschool Hunsingo, Muziekschool Noordakkoord en Theaterschool Wonderboom.

Het Cultuurcentrum biedt niet alleen cursussen aan individuele leerlingen, maar is ook het aanspreekpunt voor scholen in de gemeente. Daarnaast werkt de organisatie samen met bijvoorbeeld RUG-studenten in het onderzoek naar culturele behoeften van jongeren in de gemeente.

Toekomstplannen

In de toekomst hoopt de organisatie het aanbod nog beter af te kunnen stemmen op wat jongeren in de gemeente willen. „wie in een bandje of musical wil (leren) spelen kan al bij ons terecht, maar denk bijvoorbeeld ook aan een dj-cursus of de urban arts (hiphop, breakdance, spoken word en graffiti). Of hoe maak je nou een goeie vlog? We zijn heel benieuwd wat er aan ideeën binnen gaat komen,” stelt directeur Rolien Scheffer.

Bestuurslid Peter Barthel voegt toe: „We zouden graag op meer locaties, verspreid over de grote gemeente, kunst en cultuur willen aanbieden en hebben daartoe het project Kultuurhoezen ingediend bij Toukomst van het Nationale Programma Groningen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland