Fietsfanaten uit Drenthe maken langeafstandsfietsroute (350 km) Rondje Groningen. Eerste exemplaar routeboek voor burgemeester Het Hogeland

urgemeester Henk Jan Bolding ontvangt het eerste exemplaar van Hetty en Erik Luppes. Foto: Eigen foto

Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland heeft dinsdag het eerste exemplaar van het routeboek van de langeafstandsfietsroute Rondje Groningen in ontvangst genomen. De overhandiging, door de makers Erik en Hetty Luppes uit Hoogeveen, vond plaats bij het meest noordelijke puntje van het vasteland van Nederland: Noordkaap.

Met de uitreiking van het routeboek is het Rondje Groningen officieel geopend. Deze bijna 350 kilometer lange fietsroute volgt zoveel mogelijk de provinciegrens van Groningen.

‘Het is een echt rondje, er is geen vast begin- of eindpunt’, licht Erik Luppes in een persbericht toe. ‘Je bepaalt zelf waar je start en hoeveel kilometer je dagelijks fietst. Je kan er drie dagen over doen, maar kunt er ook een week voor uittrekken.’

In het routeboek (en op de website ) wordt aangegeven waar campings of andere logiesmogelijkheden zijn.

30 pronkjewails in routeboek

De route kan aan de hand van het routeboekje worden gefietst of via een GPX-bestand, gratis te downloaden op de website. Hier staan ook eventuele wegwerkzaamheden vermeld, zijn sfeerimpressies te zien en worden ervaringen van fietsers gedeeld.

In het boekje staan bijna 30 ‘pronkjewails’ beschreven, mooie en interessante plekjes die de fietsers onderweg zien.

Rondje Drenthe

Rondje Groningen is een vervolg op Rondje Drenthe, eveneens van de hand van het echtpaar Luppes , dat nu aan de slag gaat met Rondje Friesland.

loading

De beide fietsroutes kunnen worden gecombineerd; op meerdere plekken kan van de ene naar de andere route worden overgestapt. Daarmee staat een route van ongeveer 660 kilometer.

De uitgave van Rondje Groningen is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Vrienden op de Fiets , een organisatie waarbij 6000 gastadressen zijn aangesloten om wandelaars en fietsers onderdak te bieden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland