Noorderzorg, Cosis en Lentis slaan handen ineen voor nieuw woonzorgconcept in Uithuizen

Bestuurders van Noorderzorg, Cosis en Lentis zetten woensdag, onder toeziend oog van wethouder Mariette de Visser van Het Hogeland, hun handtekening onder de samenwerkingsintentie. Foto: Eigen foto

Zorgorganisaties Noorderzorg, Cosis en Lentis slaan de handen ineen om in Uithuizen samen een nieuw woonzorgconcept te realiseren. Wonen, ontmoeten, welzijn, (verpleeg)zorg, dagbesteding en dienstverlening moeten hierin samenkomen.

De wens voor een nieuw woonzorgconcept is ontstaan vanuit het Groninger Zorgakkoord (GZA). Hierin staan afspraken over kwalitatief goede zorg en behandeling te bieden in het aardbevingsgebied.

Noorderzorg, Cosis en Lentis richten zich voornamelijk op 24-uurszorg voor mensen met een intensieve zorgvraag. De wens is te komen tot een vergaande samenwerking in onder meer de nachtzorg, specialistische kennis en facilitaire ondersteuning.

Ook wordt samenwerking gezocht met het lokale netwerk van Uithuizen en omgeving.

‘Toekomstbestendige zorg in verbinding met samenleving’

‘We willen toekomstbestendige zorg bieden in nauwe verbinding met de samenleving’, stelt Cosis-bestuurder Bert Hogeboom in een persbericht. ‘Met dit nieuwe woonconcept zetten we ook in op zaken als innovatie en duurzaamheid. Onze wens is om hiermee bij te dragen aan leefbaarheid van de regio.’

De plannen worden de komende maanden verder uitgewerkt. De zorgorganisaties zitten momenteel met de gemeente Het Hogeland om tafel om te kijken naar een geschikte locatie. Streven is het nieuwe woonzorgconcept op het terrein van Lentis aan de Oude Tilsterweg te realiseren.

menu