Overgrote meerderheid (98 procent) gebruikers in Het Hogeland zeer tevreden over pas die gratis reizen met bus en trein mogelijk maakt

Minima in Het Hogeland kunnen sinds 1 september gratis met de trein en de bus. Foto: Marcel van Kammen

Inwoners van Het Hogeland met een minimuminkomen kunnen sinds september 2020 met de Meedoen Pas van Arriva gratis reizen met de bus en trein. 98 procent van de gebruikers is zeer tevreden over de pas.

Dit blijkt uit onderzoek door de gemeente.

Inwoners die de pas hebben, maken er veel gebruik van. Ze gebruiken het gratis reizen vooral om naar school te gaan, familie en vrienden te bezoeken, voor werk, om te winkelen en om een dagje uit te gaan.

De gebruikers geven daarbij aan dat ze de meeste van deze uitstapjes zonder Meedoen Pas niet hadden gemaakt. Daarmee neemt de pas volgens de gemeente een drempel weg om actief mee te doen in de samenleving.

Veel reisbestemmingen gesloten

In Het Hogeland komen ongeveer 3500 volwassenen en 1000 jongeren in aanmerking voor de regeling. Eind oktober werd bekend dat 850 volwassen en 140 kinderen er gebruik van maakten.

De gemeente verwacht dat het gebruik van de pas verder toeneemt als de coronamaatregelen worden versoepelt. Nu immers zijn veel reisbestemmingen gesloten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland