Waterschap Noorderzijlvest pakt bruggen in Leens (2) en Warffum aan

Namens Noorderzijlvest ondertekenden bestuurder Annette van Velde en directeur Bas Tammes de bouwteamovereenkomst. Namens aannemingscombinatie Strukton/Oosterhof Holman zetten de directieleden Edwin Oostinga en Simen Veltman hun krabbel. Foto: Eigen foto

Waterschap Noorderzijlvest pakt drie bruggen in de gemeente Het Hogeland aan. De Dijkstil in Leens wordt vervangen, terwijl de Hellenstertil in Leens en de Henduurstil in Warffum gerenoveerd worden.

Noorderzijlvest vervangt of renoveert de komende jaren zeventien bruggen. Dit gebeurt gefaseerd en in clusters, op basis van gelijksoortigheid van de bruggen.

Dit jaar waren de Dieftil in Oosterwijtwerd en de Zwijntil in ’t Zandt aan de beurt. In oktober wordt begonnen met de Oosterwijtwerdertil en de Wehestertil in Warfhuizen, Zuidema’s Klap in Niekerk en de Bieuwketil in Warffum.

Bouwteam

De Dijkstil, de Hellensterti en de Henduurstil worden in 2021 onder handen genomen.

Voor deze opknapbeurt is een bouwteam opgericht, bestaande uit medewerkers van waterschap Noorderzijlvest, ingenieursbureau Royal Haskoning DHV en de aannemingscombinatie Strukton/Oosterhof Holman. De bouwovereenkomst werd dinsdag ondertekend.

menu