Zeehondencentrum Pieterburen razend populair op TikTok: 'We hebben al meer dan dertig miljoen views'

Foto: Archief Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen heeft een heus TikTok account. Met meer dan 800.000 volgers en dertig miljoen views is @sealcentrepieterburen een regelrechte hit op de socialemedia-app. ,,Mensen vinden zeehonden gewoon leuk,” vertelt medewerkster (en TikTokster) Myrthe Zwik (22).

In maart sloten de deuren van het bezoekerscentrum van Pieterburen vanwege het coronavirus. ,,Normaal werk ik daar. Dan vertel ik over zeehonden en laat ik ze zien. Nu kon dat niet meer.”

Samen met collega Renate Prins begint ze een maand later een TikTok account. ,, Met de sluiting ben ik gaan helpen in de verzorging van de zeehonden. We dachten, misschien is het wel leuk daar wat meer van te laten zien.”

(Zee)honden

,,Ik zat zelf al op TikTok. Daar zag ik wel de hele tijd dieren voorbij komen. Vooral honden. Honden zijn heel populair op de app,” aldus Zwik. ,,Toen dacht ik, misschien is het ook wel leuk om zeehonden op TikTok te zetten.” Dat blijkt een goede zet. Het account stevent af op 1 miljoen volgers. ,,Het is echt bizar.”

De zeehondenfilmpjes waren niet vanaf dag één populair. ,,Maar opeens hadden we een filmpje dat viraal ging in Thailand. En daarna nog een filmpje dat 8 miljoen keer bekeken werd. En we zitten nu al weer over de dertig miljoen views heen”

loading

Hulp van andere medewerkers

Wanneer Prins en Zwik wat minder vaak werken op de verzorging, schakelen ze de hulp in van andere medewerkers en vrijwilligers. Al wist lang niet iedereen wat TikTok is. ,,Ze hoeven verder niks in elkaar te zetten hoor. Als zij filmpjes maken, dan zetten wij er wel een geluidje of een muziekje onder.”

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland