Zoutkamp krijgt beweeg- en speeltuin in plaats van gedateerde speeltuin

Foto: Eigen foto

Zoutkamp krijgt een beweeg- en speeltuin. Deze nieuwe voorziening komt in de plaats van de speeltuin van Speeltuinvereniging De Regenboog. Deze voldoet niet meer aan de eisen van de tijd.

De beweeg- en speeltuin moet een plek worden waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Met ‘beweegtoestellen’ voor alle leeftijden ter stimulering van de gezondheid (in de beweegtuin) en speeltoestellen voor kinderen (speeltuin).

De speeltuin krijgt bovendien een rotonde. Kinderen kunnen deze gebruiken om te fietsen, steppen, skeeleren of skelteren.

Initiatief speeltuinvereniging

Speeltuinvereniging De Regenboog startte dit project 2 jaar geleden. Ze heeft vervolgens de wensen van leerlingen van basisschool De Zoutkamperril geïnventariseerd en met Stichting Sportdorp Zoutkamp onder dorpsbewoners de behoefte aan een beweegtuin gepeild.

Diverse fondsen, subsidies, sponsorgelden van lokale ondernemers, een flessenactie van scholieren en de recente leefbaarheidssubsidie van het Nationaal Programma Groningen (NPG) maken dat de beweeg- en speeltuin nu gerealiseerd kan worden.

Opening in mei

Het is de bedoeling nog dit jaar te starten met de voorbereidende werkzaamheden. De opening wordt rond mei verwacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland