'iPhone, iPad en sojasaus uit Sappemeer teken van rijkdom'

Aan welke producten kun je het inkomen van de eigenaar aflezen? Heel voorspelbaar: aan een iPhone en een iPad.

Mensen met een hoog inkomen hebben bovengemiddeld vaak een iPhone en een iPad. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Chicago. 69,1 procent van de iPhone-bezitters heeft volgens de onderzoekers een hoog inkomen. Wie een iPad bezit, heeft in 66,9 procent van de gevallen een prima inkomen. Gezien de prijs en de status van Apple-producten is dat niet verwonderlijk.

De onderzoekers namen nog veel meer producten onder de loep. Wat blijkt? Onder Amerikanen is ook het gebruik van Kikkoman sojasaus een teken van welvaart. En waar wordt deze natuurlijke smaakversterker onder meer gemaakt? In Sappemeer. Al twintig jaar voorziet de fabriek heel Europa van Japanse sojasaus.

Dijon Mosterd

Het onderzoek werd voor het eerst in 1992 gehouden. Toen was het gebruik van Dijonmosterd van het merk Grey Poupon nog het meest indicatief voor rijkdom. En in 2004 was het niet gebruiken van een aansteker van het merk BIC het meest bepalend voor de rijkdom van iemand.

Wie geld heeft, maakt nu dus goede sier met Kikkoman sojasaus. Een flesje is overigens al voor 2,49 euro te verkrijgen bij de grootste grutter van Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen