51e wielerronde rondom de Bult van Usquert

Wielrenners tijdens de Wielerronde van Usquert. Foto: Stichting Wielercomité Usquert

In Usquert wordt op zondag 21 juli de 51e wielerronde 'Rondom de Bult van Usquert' gehouden.

Het bestuur van de Stichting Wielercomité Usquert houdt in het dorp Usquert dit jaar voor de 51e keer de jaarlijkse wielerronde "Rondom de Bult van Usquert". De regio mag er trots op zijn dat het het comité in Usquert ieder jaar weer lukt vele wielerliefhebbers een prachtige dag te bezorgen, hetzij als deelnemer hetzij als toeschouwer.

Start

Er wordt om 13.00 uur begonnen met het criterium voor VROUWEN (elite, beloften en amateurs) over een afstand van 50 km en om 15.00 uur het criterium voor MANNEN over 80 km (elite, beloften en amateurs).

RABO Criterium Cup

Ook dit jaar telt de wedstrijd mee voor de RABO Criterium Cup samen met de comité’s van Bedum, Winsum, Delfzijl, waarbij de renners punten kunnen verzamelen in hun eigen groep . Dus aparte klassementen voor ELITE-renners, BELOFTE-renners en AMATEUR-renners, die veelal in een en dezelfde course rijden, maar wel punten kunnen verzamelen in hun eigen groep. Uitgangspunt hierbij was om bij alle vier coursen een groter aantal ingeschreven renners te krijgen. De organisatie hoopt hiermee de criteria in Noord-Nederland een extra boost te geven.

Grote namen aan de start

De aanmelding van de vrouwen blijft nog iets achter bij de verwachtingen, maar op de dag zelve verwacht de organisatie toch zo’n 35 vrouwen aan de start te hebben. Namen die zich inmiddels wel hebben aangemeld zijn Anne Marijn van de Graaf (Enschede) Chantal Hendriks (Heerenveen), Wendy Oosterwoud (Ureterp) , Nynke Pellikaan (Den Andel) Floor Weerink (Groningen) en Janieke Kalsbeek (Leeuwarden). Ook staan er bij de dames staan een 7-tal buitenlandse dames ingeschreven, rensters van de baanploeg van Australië.

Het aantal ingeschreven mannen is al behoorlijk. De organisatie verwacht zo'n 70 personen op de startlijst te krijgen. Bekende namen die zich inmiddels hebben ingeschreven zijn o.a. Björn Bakker (Wijnjewoude), Johan Knol (Bakkeveen) , Adrie Lindeman (Assen), Peter Merx (Warfhuizen), Rick Ottema (Muntendam), Olaf Potze (Aduard) , Sjors Dekker (Groningen) Aden Paterson (Assen) en Mark Prinsen (Heerenveen en winnaar van Bedum).

menu