Fietsroute 'Vrij uitzicht over herwonnen land' start maandag in Loppersum

In Zeerijp wordt het verhaal verteld over het 17-jarige Joods meisje Annette Katan. Foto: Eigen foto

In Loppersum start maandag 14 december een nieuwe fietsroute. De route 'Vrij uitzicht over herwonnen land' is 53 kilometer lang en loopt door de voormalige Fivelboezem.

De fietsroute is ontwikkeld in het kader van 75 jaar Vrijheid in Groningen. Fietsers die de route afleggen komen langs veertien oorlogsmonumenten. De Verhalen van Groningen verzamelde unieke achterliggende verhalen, die via QR codes op de informatieborden langs de route op te halen zijn.

'Vrij uitzicht over herwonnen land' is een initiatief van gemeente Loppersum in samenwerking met De Verhalen van Groningen en Top van Groningen. Het project kreeg financiële steun van het vfonds, Provincie Groningen en de gemeente Loppersum.

De route kan individueel gefietst worden aan de hand van de nieuwe routefolder, of met de app van Storytrails. De routefolder is gratis verkrijgbaar bij de VVV’s en de VVV Informatie Punten in Eemsdelta. Het officiële startpunt van de route is Loppersum. Instappen op andere locaties op de route is ook mogelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum