Gemeente Loppersum doet niet mee aan Sint Maarten, maar heeft wel een traktatie voor basisschoolkinderen

Foto: Shutterstock

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum trakteren met Sint Maarten niet op warme chocolademelk, broodjes bockworst en mandarijnen, maar op een boekenpakket.

De gemeente Loppersum doet dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, niet mee aan Sint Maarten. De deuren van het gemeentehuis blijven gesloten voor zingende kinderen met lampions. Om de kinderen toch een traktatie te geven, hebben alle basisscholen in de gemeente Loppersum een boekenpakket met (prenten)boeken over Sint Maarten gekregen.

Burgemeester Hans Engels spreekt in een persbericht bovendien de hoop uit dat de kinderen ondanks alle maatregelen en veranderingen in het dagelijkse leven toch een fijn Sint Maartensfeest hebben.

‘Ook in het leven van kinderen is er veel veranderd. Ze zien opa en oma niet meer, verjaardagsfeestjes worden niet of in heel kleine kring gevierd. Daarom ben ik blij dat het lampion-lopen door kan gaan.’

Op de website van de Veiligheidsregio Groningen staan ook adviezen en tips voor het veilig en verantwoord vieren van Sint Maarten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Loppersum
menu