Inwoners Slochteren betrapt op handel in illegaal vuurwerk

Foto: Pixabay

Twee inwoners van Slochteren, een inwoner van Terschelling en een man uit Enschede hebben deze maand enige tijd vastgezeten wegens de handel in illegaal vuurwerk, meldt de politie donderdag.

Agenten van de eenheid Noord-Nederland deden de afgelopen maanden onderzoek naar aanbieders van illegaal vuurwerk op internet. Ze kwamen uiteindelijk bij vier verdachten terecht.

Zij werden eind november/ begin december aangehouden. Ze zijn inmiddels voorwaardelijk vrij.

Illegaal vuurwerk

De verdachten handelden online in illegaal vuurwerk en hadden dit ook thuis opgeslagen. In totaal werd er 2390 kilo aangetroffen, waarvan 5 bij de man van Terschelling, ruim 300 in Slochteren en ruim 2000 kilo in Enschede.

Vuurwapens

Ook werden bij de aanhoudingen vuurwapens, munitie, knalpatronen, pepperspray en een geweer aangetroffen. De eveneens in beslag genomen telefoons en computers leidden naar nog eens 11 afnemers van het vuurwerk.

Daartoe werden afgelopen weken invallen gedaan in huizen in Leeuwarden, Hoogezand, Sappemeer, Haren, Kolham en Schildwolde. Daarbij werden nog eens 90 kilo vuurwerk, een enkel- en dubbelloops geweer en een luchtbuks in beslag genomen.

menu