Mannen die gevonden werden met 205 kilo hennep in loods Ermelo (waaronder een 39-jarige man uit Hoogezand) blijven vastzitten

Foto: Pixabay.

In een loods in Ermelo werd op 28 mei 205 kilo hennep gevonden. Drie verdachten – een 39-jarige man uit Hoogezand en twee Spanjaarden van 45 jaar – werden aangehouden en zitten sindsdien vast.

De advocaten van de drie verdachten deden donderdag een vergeefse poging hun cliënten vrij te krijgen. Naar eigen zeggen hebben de mannen niets met de drugs te maken.

De Spanjaarden kwamen met een vrachtwagen met lege IBC’s naar Ermelo. Een IBC is een container voor voedingsmiddelen. De man uit Hoogezand had dozen uit Duitsland gehaald en was die aan het vouwen toen de politie binnenviel. Een agent zou hebben gezien dat de verdachten druk waren met dozen en sealbags. Ook waren er IBC’s opengesneden. De advocaten twijfelen aan de verklaring van de agent, die op 5 oktober door de rechter commissaris gehoord zal worden.

Vreemd

,,De agent zegt in een van zijn verklaringen dat iedereen met hennep in de weer was. Later zegt hij dat hij niet precies meer weet wie wat aan het doen was. Dat is toch vreemd”, aldus een van de advocaten.

De rode draad van de verdediging: de mannen waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek en hebben niets met de drugs te maken.

Twee miljoen euro

De 205 kilo hennep die werd gevonden heeft een straatwaarde van bijna twee miljoen euro. De inhoudelijk behandeling van de zaak staat voorlopig gepland voor 3 december.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen