Op Valentijnsdag bepalen duizenden gebreide en gehaakte hartjes het straatbeeld in Hoogezand

Foto: Eigen foto

Onder de noemer ‘Liefde voor Hoogezand’ worden op Valentijnsdag (vrijdag 14 februari) duizenden gebreide en gehaakte hartjes opgehangen in Hoogezand. Wie zo’n hartje vindt, mag het meenemen naar huis. Elk hartje is voorzien van een ‘lieve boodschap’.

De actie Liefde voor Hoogezand is een initiatief van de bibliotheek in Hoogezand. Het breien en haken van de hartjes ging september van start. Suzanne’s Handwerkshop stelde hiervoor elke vrijdagochtend haar winkel beschikbaar.

Verbinden met de gemeenschap

,,Het maken en weggeven van de hartjes geeft goed weer wat de bibliotheek graag wil: verbinden met de gemeenschap”, zegt Ida Buijs van de bibliotheek in Hoogezand.

,,Maar de link met taal is er ook, hoor! We maken briefjes met lieve woorden vast aan de hartjes. Deze briefjes zijn ook geschreven door bewoners van Hoogezand. En we spreken in dit project natuurlijk de taal van de liefde.”

Gouden hart

Tussen al die duizenden hartjes wordt 1 gouden hart gehangen. De vinder van dit hart, krijgt een jaarabonnement van Bibliotheken Midden-Groningen.

menu