Aanleg van glasvezel in Friesland. Wie zich in het buitengebied in Siddeburen heeft aangemeld voor snel internet, wordt daar nog dit jaar op aangesloten, zegt Rodin.

Bewoners buitengebied Siddeburen krijgen nog dit jaar snel internet, belooft Rodin

Aanleg van glasvezel in Friesland. Wie zich in het buitengebied in Siddeburen heeft aangemeld voor snel internet, wordt daar nog dit jaar op aangesloten, zegt Rodin. foto archief dvhn

Rodin Broadband BV uit Hoogkerk zegt dat het buitengebied van Siddeburen nog dit jaar aangesloten wordt op een snelle internetverbinding.

Vereniging Dorpsbelangen Siddeburen Vooruit vraagt namens belangengroep Veengroep waarom het zo lang moet duren met dat beloofde snelle internet voor het aardbevingsgebied. Dat doen ze in een brief aan PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer.

Voor een snelle internetverbinding op het platteland van Groningen is geld beschikbaar via een subsidieregeling waar provincie, Economic Board Groningen en de NCG aan mee doen. Negen aardbevingsgemeenten worden met voorrang aangesloten, ook woningen in het buitengebied.

Drie jaar later dan beloofd

De aanleg van dat snelle internet-netwerk in Groningen is in handen van Rodin. ,,Voor de zomer van 2021, drie jaar later dan was beloofd, zou heel het aardbevingsgebied beschikken over snel internet’’, schrijft Siddeburen in de brief aan Nijboer.

De Sibboersters die zich voor dat snelle internet hebben aangemeld, hebben alle vertrouwen in een spoedige aansluiting op het glasvezelnetwerk verloren. ,,De uitvoerende partij laat het afweten; termijnen worden niet gehaald, er is geen communicatie met de bewoners. Aansluiten zou te duur en/of technisch onmogelijk zijn. Weg vertrouwen.’’

Er wordt gewoon aan gewerkt

Een woordvoerder van Rodin zegt dat de mensen die het in Siddeburen betreft, op de rol staan om dit jaar nog te worden aangesloten. ,,Er is contact met deze doelgroep, er wordt met man en macht aan gewerkt.’’

Henk Nijboer vraagt aan minister Van ’t Wout of het klopt dat de beloofde glasvezelaanleg vertraging heeft opgelopen. ,,Vindt u niet dat bewoners van Groningen en zeker die in het aardbevingsgebied, snel moeten profiteren van economische stimuleringsmaatregelen? Waarom gebeurt dat niet, dit duurt eindeloos en schaadt het vertrouwen’’, aldus Nijboer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu