60-plussers uit omgeving Winschoten en Scheemda kunnen met 'Fit door de zomer' werken aan gezondheid

Foto: Shutterstock

Vitaliteit Dichtbij, een project vanuit het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda, presenteert in de zomermaanden een beweegprogramma voor 60-plussers uit de omgeving van Winschoten en Scheemda: ‘Fit door de zomer’.

Vitaliteit Dichtbij komt met dit programma, waarin elke dinsdagochtend (09.30 - 10.30) een ‘leuke activiteit in de buitenlucht’ staat geprogrammeerd, omdat veel sport- en beweeggroepen nog niet weer zijn opgestart na de uitbraak van het coronavirus.

Vitaliteit Dichtbij

Vitaliteit Dichtbij is een project dat wordt uitgevoerd en ondersteund door Ommelander Ziekenhuis Groningen, Zorg Innovatie Forum, Beweeglink, Longfonds, Diabetes Vereniging Nederland en Harteraad.

Patiënten worden vanuit het ziekenhuis in contact gebracht met buurtsportcoaches die informatie geven over sport- en beweegmogelijkheden in de eigen omgeving.

Fit door de zomer

Fit door de zomer vindt op de dinsdagen 7, 14 en 21 juli plaats op het sportveld naast de Eextahal in Scheemda. Op de dinsdagen 28 juli, en 4 en 11 augustus is het parkeerterrein van Sportcentrum Nico Jager in Winschoten toneel van de buitenactiviteiten.

Deelname kost 2 euro per keer.

menu