Annechien ten Have uit Beerta gastboer op social media-platform @Boerburgertweet

Annechien ten Have. Foto: Archief/ Huisman Media

Annechien ten Have uit Beerta is deze week gastboer op het social media-platform @Boerburgertweet. De varkenshoudster gaat van 10 tot en met 16 augustus op Facebook en Twitter met burgers in gesprek over de voedselproductie in Nederland in het algemeen en haar eigen varkenshouderij in het bijzonder.

Via @Boerburgertweet twitteren boeren, tuinders, telers en vissers collectief over hun dagelijkse werk en leven. Het platform bereikt dagelijks tienduizenden mensen. De volgers kunnen deelnemende boeren direct vragen stellen.

De deelnemers wisselen elkaar af. Deelnemende boeren, tuinders, telers en vissers twitteren steeds een week lang, elke dag over hun werk, bedrijven en gezinnen.

Varkensvlees voor supermarkten

Deze week, met Annechien ten Have gastboer, wordt gefocust op wat er op de boerderij gebeurt voordat varkensvlees op tafel. Haar varkenshouderij is de enige in Nederland die twee sterren (Beter Leven) varkensvlees levert aan supermarkten.

De varkens van Ten Have krijgen grotendeels voer van eigen land; ze eten onder meer de tarwe en lupine. Verder liggen ze op stro van eigen land en gaat de mest van de varkens in de biogasinstallatie voor de opwekking van elektriciteit.

menu