Dat het Westerwolde Concert in Vesting Bourtange doorgaat wisten we al, maar er mag nu ook publiek bij

Zanger Romain Doedens uit Winschoten. Foto: Arjan Brondijk

Het Ruiten Aa-kanaal-concert wijkt, zoals bekend, dit jaar uit naar Vesting Bourtange. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het muziekevenement online was te volgen, maar vanwege de geldende coronaversoepelingen, mag er nu publiek bij het festival aanwezig zijn. Er is plaats voor maximaal vierhonderd gasten.

„Misschien is het wel het eerste openluchtconcert dat na de coronalockdown in de provincie Groningen kan plaatsvinden”, laat penningmeester Wilt Meendering van Stichting Westerwolde Concert weten. „Een dat maakt het wel uniek, en toch ook een beetje spannend.”

Tijdens het Westerwolde Concert op zaterdag 3 juli, aanvang 20.30 uur, wordt er opgetreden door onder meer de Winschoter zanger Romain Doedens, bekend van Holland’s Got Talent, Leona Philippo (zij behaalde plek drie in The Voice of Holland in 2012), zangeres Josine Bakker uit Vlagwedde en de Westerwolse streektaalzanger Klaas Spekken, die aan de basis stond van het al genoemde Ruiten Aa-kanaal-concert.

„Wat het ook speciaal maakt dat het muziekfestival in Vesting Bourtange doorgaat met publiek is het feit dat het Ruiten Aa-kanaal-concert (nu dus omgedoopt tot Westerwolde Concert, red.) al twee jaar achtereen, in 2019 en 2020, is afgelast”, zegt Meendering.

Speciale aandacht voor de verbinding met de LHBTIQ-gemeenschap

Thema is: Verbinding. Speciale aandacht dit jaar is er voor de verbinding met de LHBTIQ-gemeenschap. Om dit verder onder de aandacht te brengen brengen Klaas Spekken en Christopher Held een speciaal hiervoor geschreven duet ten gehore.

Kaartje reserveren

Een kaartje reserveren voor het Westerwolde Concert kan via www.bourtange.nl of www.westerwoldeconcert.nl . Er wordt een kleine vergoeding gevraagd van 3,50 euro per persoon. „Dit is voor de kosten van ticketing en stoelplacering. De stoelen hebben we moeten huren en daar komen natuurlijk kosten bij kijken. Zelf een stoel meebrengen is niet toegestaan”, zegt Meendering, die eraan toevoegt dat ‘uiteraard de anderhalve meter-regel in acht wordt genomen’.

Concert streamen

Het aanvankelijke plan om het concert te streamen heeft de organisatie nog niet laten varen. „Daar komen natuurlijk ook de nodige kosten bij kijken. Onze eerste prioriteit is om de 400 kaarten te verkopen. Mocht het concert uitverkocht zijn, dan kunnen we alsnog besluiten het evenement online uit te zenden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt