Een feestje op het strand in Blauwestad leidde afgelopen weekend tot achtergebleven glasscherven in het zand en water, die voor een onveilige situatie zorgden.

‘We hebben borden geplaatst om bezoekers hiervoor te waarschuwen. De scherven op het strand en de steiger zijn zaterdag al door ons opgeruimd’, meldt gemeente Oldambt.

Schoonmaken water kost 2000 tot 3000 euro

‘Vandaag start een aannemer met het schoonmaken van het water. Dat duurt een paar dagen en kost ons zo’n 2000 tot 3000 euro. Een klein groepje jongeren heeft op deze manier veel overlast veroorzaakt voor een grote groep mensen die het strand graag wilde bezoeken. En dat vinden we op z’n zachtst gezegd niet netjes.’

“We doen er als gemeente alles aan om ervoor te zorgen dat de openbare ruimte schoon, heel en veilig blijft”, zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema. ,,We hebben een strandsleper waarmee we afval uit het zand kunnen verzamelen, er staan voldoende prullenbakken op de stranden en in de zomer plaatsen we er containers bij omdat we dan extra afval verwachten.”

Ook op andere plekken overlast: opruimen wordt te duur

Ook op andere plaatsen in Oldambt zorgen jongeren voor overlast met zwerfafval en glasscherven, zegt Sikkema. ,,Het opruimen hiervan kost ons als gemeente onnodig veel tijd en geld. En omdat we zuinig moeten omgaan met ons geld, kunnen we niet iedere keer zo’n opruimactie betalen.”

Sikkema hoopt op verbetering. ,,Neem je verantwoordelijkheid als je de openbare ruimte bezoekt en ruim je rommel weer op als je vertrekt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt