Gemeentebelangen Oldambt roept wethouder op nieuwe beschikking te sturen naar RTV GO

De Klinker in Winschoten, waar ook RTV Go een onderkomen heeft. Foto: Huisman Media

Gemeentebelangen Oldambt maant wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt een nieuwe beschikking te sturen naar lokale omroep RTV GO in Winschoten. Belofte maakte schuld, meent de partij. Burgemeester en wethouders hebben een ander lezing.

De gemeenteraad van Oldambt besloot in de begrotingsvergadering van 9 november te bezuinigen op RTV GO. Fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt stelde in diezelfde vergadering dat de beschikking die aan dit besluit ten grondslag ligt, gebreken vertoont.

Klein verzocht burgemeester en wethouders daarom een nieuwe beschikking naar de lokale omroep te sturen. Zodat hij officieel bezwaar en beroep zou kunnen aantekenen tegen de bezuinigingsmaatregel van de gemeente Oldambt

Boon reageerde volgens Gemeentebelangen positief op dit verzoek. Later bleek, uit antwoorden op raadsvragen van Gemeentebelangen, dat B en W toch niet van plan zijn een nieuwe beschikking te sturen.

‘In het antwoord op onze vragen stelt het college dat de wethouder in de begrotingsvergadering slechts gezegd heeft dat er mogelijk een nieuwe beschikking voor de omroep moet worden afgegeven’, licht Klein in een persbericht toe.

‘De stelling van het college strookt echter totaal niet met de woorden die de wethouder heeft uitgesproken.’

Gemeentebelangen Oldambt dient motie in

De fractie van Gemeentebelangen Oldambt dient in de raadsvergadering van maandag een motie in, waarin ze het college oproept om de toegezegde beschikking alsnog naar RTV GO te zenden.

Klein: ‘De toezegging van de wethouder is glashelder en niet voor tweeërlei uitleg vatbaar. Het zou hierom richting de omroep van onbehoorlijk bestuur getuigen als de toezegging niet wordt nagekomen. De omroep heeft dan de mogelijkheid om eventueel bezwaar en beroep tegen de beschikking aan te tekenen.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt