Kinderopvangorganisaties KiWi en Rzijn fuseren en gaan (in Oldambt, Pekela en Westerwolde) verder als KiWi

Foto: Shutterstock

Stichting Kinderopvang Winschoten (KiWi) en Stichting Rzijn gaan vanaf vandaag (woensdag) verder als één kinderopvangorganisatie. Voor het personeel van KiWi en Rzijn heeft de fusie geen gevolgen: alle banen blijven behouden.

De in de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde actieve kinderopvangorganisaties zouden 1 april al samensmelten. De coronacrisis zorgde voor enige vertraging in het proces.

Kwaliteit kinderopvang waarborgen

Woensdag 1 juli draagt waarnemend directeur Grietje Wigchers het management van Rzijn echter alsnog over aan Henriëtte Beukema, directeur van KiWi. Vanaf dat moment zijn de bestuursleden van de beide organisaties gezamenlijk verantwoordelijk voor alle locaties van KiWi en Rzijn.

‘Hiermee ontstaat een krachtige organisatie en waarborgen we de toekomst van kwalitatief goede kinderopvang in Zuidoost-Groningen: van Dollard tot Ter Apel en van Scheemda tot Bourtange’, stelt Beukema in een persbericht.

Medewerkers behouden baan

De nieuwe, grotere organisatie krijgt de naam KiWi. Binnen deze organisatie behouden alle medewerkers van (voorheen) KiWi en Rzijn hun baan.

De fusie zorgt volgens Beukema zelfs voor nieuwe perspectieven voor medewerkers. ‘Omdat de nieuwe organisatie opvang van hoge kwaliteit biedt en ouders ontzorgt, verhoogt ze de aantrekkelijkheid van de regio.’

menu