Ondernemersmarkt obs De Waterlelie in Winschoten levert bijna 1000 euro op voor KiKa (met dank aan anonieme geldschieter)

Ondernemersmarkt levert 1000 euro op voor KiKa. Foto: Eigen foto

De ondernemersmarkt van leerlingen van groep 7 en 8 van obs De Waterlelie in Winschoten heeft in totaal bijna 1000 euro opgeleverd voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Op het schoolplein verkochten de jonge ondernemers onder meer popcorn, zelfgemaakte chips, koeken, planten en sieraden. Ook was er een loterij.

De aangeboden producten vonden gretig aftrek; met name de popcorn, gevulde koeken en versierde mokken gingen hard. Een aantal ondernemertjes was al binnen een kwartier door hun handel heen.

Netto leverde de ondernemersmarkt 413, 76 euro op voor het goede doel. Dankzij een anonieme geldschieter, die een flinke duit in het zakje deed, kan er bijna 1000 euro worden gedoneerd aan KiKa.

Les van ondernemers uit de regio

Om goed beslagen ten ijs te komen kregen de leerlingen in de aanloop naar de markt les van ondernemers uit de regio over hoe ze hun eigen bedrijfje op kunnen zetten. Ze leerden onder meer een bedrijfsplan te schrijven en kregen zelfs een lening. Ook maakten de leerlingen reclame voor hun bedrijf.

De lessen vonden plaats in het kader van IMC Basis, een programma van Stichting IMC Weekendschool, dat op basisscholen door heel Nederland gegeven aan leerlingen van groep 7 en 8.

De nadruk van de lessen ligt op zelf doen en ervaren

De stichting verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10 tot 14 jaar oud op 58 locaties door het land. Gedurende twee jaar krijgen de leerlingen wekelijks onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de leerlingen meenemen in hun beroep. De nadruk van de lessen ligt op zelf doen en ervaren. Door de lessen denken leerlingen na over hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? Hierdoor kunnen ze later goed gemotiveerde keuzes maken als het gaat om schoolprofiel, studie en werk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over op Stichting IMC Weekendschool deze website .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt