De gemeente Oldambt stelt met het geld dat van het Rijk is gekregen om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden een perspectiefplan op om achterstanden weg te werken en nieuwe mogelijkheden te bieden.

Sinds het begin van de coronacrisis hebben burgemeester Cora-Yfke Sikkema en de wethouders van Oldambt tal van gesprekken gevoerd met onder meer ondernemers, zorginstellingen, het ziekenhuis en scholen om te horen hoe het gaat, een luisterend oor te bieden en te kijken wat de gemeente voor de Oldambtsters kan betekenen.

Aan de hand van die gesprekken gaat het college een perspectiefplan maken. Het college wil met dit geld doen daar waar het meeste behoefte aan is. Om hen die het nodig hebben te helpen om achterstanden weg te werken of (nieuwe) mogelijkheden te bieden. Het moet vooral een plan worden op basis van de behoefte in de gemeente.

Steeds wisselende reacties

“De coronamaatregelen hadden en hebben veel consequenties. Maar ik heb wel steeds wisselende reacties gehad. Bij de één ging het beter dan verwacht en bij de ander waren de gevolgen groot, heel groot,” zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema. ”Dat horen we niet alleen van ondernemers, maar ook bij jeugd.”

Sikkema bracht onder andere met jeugdwethouder Jurrie Nieboer een bezoek aan Campus Winschoten. „De één vond thuis prettig en kon zijn hoofd beter erbij houden en de andere miste wel een stukje discipline en begeleiding. We hebben het gehad over hoe zij het beleefd hebben, wat ze misten en hoe ze verder willen.”

Het coronaperspectiefplan wordt na de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt