Versieren van straten tijdens het EK is prima, maar er zijn wel een aantal spelregels

Versierde straten in Winschoten. Foto: De Vries Media

Het Europees kampioenschap voetbal gaat vrijdag van start. Twee dagen later begint het Nederlands elftal de poulewedstrijden tegen Oekraïne. Om de sfeer te verhogen is een aantal straten in oranje kleuren versierd, zoals de Goudenregenlaan, de Kloostergang en de Ludensweg in Winschoten. Aan het optuigen van de straten is echter wel een aantal spelregels verbonden.

In de gemeente Oldambt mag een ieder met speciale gelegenheden, zoals het EK-voetbal en de RUN, (oranje) vlaggetjes ophangen. Om er voor te zorgen dat bijvoorbeeld vuilniswagens, kraanwagens, hulpdiensten en andere grote voertuigen gebruik kunnen blijven maken van de weg, moeten de vlaggetjes op een hoogte van ten minste 4,20 meter, gerekend vanaf de onderkant, hangen.

Verder dient de versiering stevig, recht en strak te hangen, en bestand te zijn tegen harde wind. De versiering mag geen verlichting bevatten en er mogen ook geen schijnwerpers op gezet worden.

Brandkranen moeten worden vrijgehouden

Wie een bouwwerk wil maken, zoals een ereboog, dient vooraf contact op te nemen met het team VTH-bouw van de gemeente Oldambt. Daarnaast moeten de brandkranen worden vrijgehouden.

De gemeente kan de opdracht geven om feestversiering tijdelijk te verwijderen als het gaat om openbare orde, veilig, werkzaamheden aan of bij de weg, evenementen, markten, onderhoud aan lichtmasten en bomen en andere werkzaamheden.

Binnen één week na afloop van het evenement moet alles weer opgeruimd zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt