,,Eindelijk weer samen aan het dansen. Wat hebben we hier lang op gewacht.’’

Het parkeerterrein achter de Feiko Clockschool in Oude Pekela is woensdagmiddag ingericht als dansvloer. 34 kinderen en 8 jongeren doen mee aan hiphop en streetdance. Kleintjes gillen en ravotten. Als de muziek klinkt worden ze bloedserieus. Glunderende ouders en grootouders kijken op gepaste afstand toe en bewegen soms mee.

Coole moves

Uit de muziekinstallatie schalt onder meer het nummer Sorry van Justin Bieber. Een schot in de roos. Onder leiding van Shannon Kempen van Dansstudio MainQueens worden de coolste moves ingestudeerd.

De meiden (‘jongens durven niet’) gaan los en hebben er zin in. Zoals Kim Bos (19) uit Oude Pekela. ,,Samen dansen maakt een gelukstofje los’’, zegt de derdejaars studente journalistiek. ,,Wat heb ik dit gemist, de sociale contacten. Even meiden onder elkaar. Je danst, je kletst, gewoon even lekker bezig zijn.’’ En dat was ook de opzet van de workshop.

Onder noemer Pekela Actief! hebben welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela in samenwerking met verenigingen en organisaties deze voorjaarsvakantie een activiteitenprogramma opgezet. In Veendam gebeurt deze week hetzelfde alleen dan onder de naam Veendam Beweegt!

Enthousiast

Op de agenda in Pekela en Veendam staat onder meer freerunning, fitness, dansen, tennis en hardllopen. Zijn de jongeren van de bank te krijgen? ,,Nou, we moeten er soms wel moeite voor doen’’, zegt sportmedewerker Sven Oost die in beide gemeenten actief is. ,,Maar de jongeren en kinderen die komen zijn ook echt enthousiast.’’

,,Het is prachtig om de kleintjes bezig te zien’’, zegt Denise Miltenburg (24) uit Scheemda. Ze is een van de vaste dansers van de MainQueens en helpt woensdag mee in Oude Pekela bij de kleintjes. Ook kan ze verleiding niet weerstaan mee te dansen met de oudere groep. ,,Ik ben zo blij dat we weer met z’n allen bezig zijn. Dit hebben we te lang moeten missen.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Pekela