6 op de 10 inwoners van Groningen vindt app CoronaMelder nuttig

Foto: Eigen foto

Meer dan de helft - 6 op de 10 - van de inwoners van de provincie Groningen vindt de app CoronaMelder nuttig. Dit blijkt uit doorlopend onderzoek van Tilburg University.

De app CoronaMelder stuurt je een melding als je langere tijd dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en wanneer je je kan laten testen.

Sneller in beeld voor bron- en contactonderzoek

De GGD in Groningen heeft als gevolg van meldingen in de app tot eind november 2117 coronatesten gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.

Dit bewijst volgens de onderzoekers dat de app werkt. ‘De cijfers laten zien dat CoronaMelder erin slaagt om meer én sneller mensen te bereiken’, stelt prof. dr. Wolfgang Ebbers, die het onderzoek leidt naar de werking en het gebruik van de app, in een persbericht. ‘Want het hoofddoel van CoronaMelder is het ondersteunen van de GGD’en in het bron- en contactonderzoek.’

‘Mensen met kwetsbare gezondheid beschermen’

De meeste Groningers zijn positief over CoronaMelder. Dr. ir. Nynke van der Laan van Tilburg University: ‘Mensen gebruiken de app omdat het ervoor zorgt dat het coronavirus zich minder verspreidt. Maar óók om mensen met een kwetsbare gezondheid tegen het virus te beschermen.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad