'Alien' gestolen voor de Gallery Dutch Art in Groningen

Dit beeld staat normaliter voor de galerie van Beenen, maar werd zaterdagavond gestolen. Foto: Eigen Foto

Mariska Beenen heeft sinds twee maanden een galerie in de Oostertraat in Groningen. Voor haar Gallery Dutch Art staat als eyecatcher een groot beeld van een alien voor de deur. Maar zaterdagavond is het beeld gestolen.

,,Rond half vijf ‘s avonds, toen het net begon te schemeren, heeft een man die alien gewoon onder zijn arm meegenomen. Alsof het niks is. En hij is er mee vandoor gegaan,” vertelt Beenen. Een man op straat zou de diefstal gezien hebben, en Beenen het signalement van de dader hebben gegeven.

De galeriehoudster roept getuigen op om zich te melden. ,,Het beeld is wel 1,50 hoog. Het kan toch niet dat iemand met zo’n groot beeld onder zijn arm door de stad loopt?”

'Ik zei dat ik het goed zou verzorgen'

De alien komt uit China. Volgens Beenen is het beeld tussen de 300 en 600 euro waard. ,,Ik heb het gekocht in Borger, op een soort van brocante. De man die het verkocht zei: ‘ik ben wel gehecht aan het beeld want het is al mijn hele leven bij mij’. Ik zei dat ik het goed zou verzorgen. En nu dit.” 

Beenen doet vrijdag aangifte bij de politie. Tot die tijd hoopt ze dat meer getuigen zich melden en dat het beeld snel weer in de Oosterstraat staat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad