Bouwbedrijf praat omgeving bij over bouw Eemstoren met 78 huurappartementen en koopwoningen naast Tasmantoren in Groningen

Impressie van de Eemstoren. Illustratie: AAS Architecten

Bouwbedrijf Van Wijnen heeft woensdagavond een online informatiebijeenkomst gehouden over zijn plannen voor een woontoren aan de Regattaweg in Groningen. De omgeving is hierin geïnformeerd over het schetsontwerp voor deze Eemstoren.

Het schetsontwerp bestaat uit een woontoren met appartementen verdeeld over veertien bouwlagen. Het plan omvat 78 huurappartementen, die zullen worden verhuurd door Lefier, en een aantal grondgebonden koopwoningen van vier bouwlagen.

‘Bij de vaststelling van het bestemmingsplan van de naastgelegen Tasmantoren in 2013 is er een bouwvlek voor een woontoren van 42 meter opgenomen. De afgelopen jaren zijn Van Wijnen en de gemeente in overleg geweest voor een goede stedenbouwkundige indeling’, licht Andre Tuil, projectontwikkelaar bij Van Wijnen, in een persbericht toe.

Parkeerplaats ingericht als mobiliteitshub

Op de begane grond van de toren zijn de bergingen en mogelijkheden om fietsen te parkeren. Een gedeelte van de parkeerplaats wordt ingericht als ‘mobiliteitshub’.

‘Hier wordt mobiliteit op een slimme en ruimte-effectieve manier verknoopt’, stelt Maarten van der Leck van ingenieursadviesbureau Sweco . ‘Zo komen er naast deelauto’s ook deelfietsen en -scooters. De eigen auto staat niet meer direct voor de deur, zodat het automatisme om een auto te pakken afneemt.’

Kant-en-klare elementen in Groningen afgeleverd

Het appartementencomplex wordt grotendeels in de nieuwe fabriek van Van Wijnen in Heerenveen gebouwd. De kant-en-klare elementen worden vervolgens in Groningen afgeleverd. Hierdoor zijn de woningen volgens Van Wijnen sneller klaar voor bewoning, wordt de omgeving korter blootgesteld aan bouwactiviteiten en wordt het afval op de bouwplaats beperkt.

Alle woningen worden gasloos en energiezuinig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad