Buurtwerker Nanneke Jager uit Groningen genomineerd voor titel Sociaal Werker 2021

Nanneke Jager. Foto: Eigen foto

Buurtwerker Nanneke Jager uit Groningen is een van de drie genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2021. Publiek kan van 5 april tot 15 mei stemmen op zijn favoriet.

Nanneke Jager is buurtwerker bij WIJ Vinkhuizen in Groningen. ‘Een echte vakvrouw’, stelt WIJ-manager Jolanda Ingeneeger in een persbericht. ‘Een parel in de wijk die door middel van haar aanpak de wachtkamer leeg houdt. Ze richt zich op verbinding, zorgt voor ontmoetingen en kweekt zelfvertrouwen bij de wijkbewoners.’

Jager is ook werkzaam voor multicultureel vrouwencentrum Jasmijn. In dit centrum ontmoeten vrouwen met verschillende achtergronden en culturen elkaar. ‘Wat Nanneke doet en voor elkaar krijgt zet echt zoden aan de dijk’, vindt directeur Alice Thijs van Jasmijn. ‘Ze haalt het beste uit de wijkbewoners en zet ze op een hoger plan.’

Jagers concurrenten zijn Bojoura Hoekstra van Welzijn Lelystad en Marjolein Laponder van Incluzio Leiderdorp. In april start de digitale stemronde . Tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk 2021 op 26 mei wordt bekendgemaakt wie met de titel aan de haal gaat.

Ambassadeurs voor sociaal werk

Sociaal Werk werkt, een samenwerkingsverband tussen Sociaal Werk Nederland en werkgeversorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn, organiseert de verkiezing om het belang van sociaal werk en sociaal werkers te benadrukken.

De genomineerden zullen zich een jaar lang in het land laten zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, en nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad