D66 Groningen: ‘Groningen moet aansluiten bij Nationaal Groeifonds’

Foto: Pixabay.

Groningen moet aansluiten bij het maandag aangekondigde Nationaal Groeifonds , vindt D66-raadslid Tom Rustebiel. ,,Er wordt 20 miljard vrijgespeeld voor infrastructuur, kennis en innovatie. De gemeente moet samen met de regio, kennisinstellingen en ondernemers in staat zijn deze prachtige kans te benutten.”

De kaders die binnen het Nationaal Groeifonds gesteld worden op het gebied van kennis, infrastructuur en innovatie passen volgens D66-raadslid Tom Rustebiel goed bij de vraagstukken in Groningen. ,,Denk bijvoorbeeld aan mobiliteit. De Lelylijn springt in het oog, maar ook binnenstedelijk staan we voor een grote opgave. En de banen in de gaseconomie zullen langzaam verdwijnen. Daarvoor moeten banen terugkeren, bijvoorbeeld in de groene energie. Maar je kunt ook denken aan het versterken van onze digitale en energie-infrastructuur. Het net kan de hoeveelheid nieuwe energie nu op sommige plekken al niet meer aan.”

Alles in huis

Ingediende plannen moeten samen met ondernemers en kennisinstellingen zijn gemaakt. Rustebiel: ,,Groningen heeft alles in huis om samen met onze toonaangevende onderwijsinstellingen tot goede plannen te komen. Ook met het bedrijfsleven is de samenwerking in Groningen goed. Laten we snel de koppen bij elkaar steken om tot goede ideeën te komen om zo de regionale economie duurzaam te versterken”.

Rustebiel vraagt het college woensdag of er al ideeën zijn over hoe aangehaakt kan worden bij het Groeifonds en hoe kennisinstellingen, ondernemers en de raad daarbij betrokken kunnen worden.

menu