Dorien Fröling volgt Theo Hoek op als directeur Stichting Libau en Stichting Monumentenwacht Groningen

Dorien Fröling. Foto: Eigen foto

Dorien Fröling is de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Libau en Stichting Monumentenwacht Groningen. De huidige directeur van ADC ArcheoProjecten in Amersfoort is de opvolger van Theo Hoek, die per 1 januari vertrekt.

Dorien Fröling (Groningen, 1967) studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is, na verschillende andere betrekkingen, sinds 2006 mede-eigenaar en directeur van ADC ArcheoProjecten.

In deze organisatie, oorspronkelijk een onderdeel van de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (nu: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), geeft zij leiding aan een groot aantal professionals, onder andere op het vlak van archeologie en erfgoedadvies.

Fröling is daarnaast onder meer voorzitter van de raad van toezicht van Batavialand in Lelystad, vicevoorzitter van de raad van toezicht van Landschap Erfgoed Utrecht en bestuurslid van Dudok Architectuurcentrum in Hilversum.

Theo Hoek vertrekt na tien jaar

De huidig directeur-bestuurder Theo Hoek vertrekt 1 januari 2021 omdat hij meer vrije tijd wil hebben; hij heeft al enige tijd geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Hoek heeft tien jaar bij Libau en Monumentenwacht Groningen gewerkt.

loading

Libau en Monumentenwacht Groningen vormen een personele unie. De beide organisaties hebben dezelfde directeur-bestuurder, zijn beide gehuisvest in pakhuis Libau en Groningen, en delen de raad van toezicht en het secretariaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad