Gered Gereedschap Groningen luidt de noodklok! Werkplaats in voormalige school in De Wijert moet plaatsmaken voor huizenbouw, tijd begint te dringen...

Gered gereedschap zoekt dringend nieuw onderkomen Foto: Pixabay

Vereniging Gered Gereedschap Groningen is dringend op zoek naar een ander onderkomen in de stad. De huidige werkplaats in een voormalige school in De Wijert moet binnenkort dicht, de school wordt verbouwd tot woningen.

Gered Gereedschap kan niet verder zonder een ander onderkomen. De tijd begint te dringen. Omdat commercieel huren niet haalbaar is, is het zaak om in de stad een geschikt leegstaand pand te vinden, dat voorzien is van water en krachtstroom, een keukentje met kantine, toilet en een kantoortje. De oppervlakte is minimaal 200 m2 en een kale huur van rond de 500 euro.

Wie Gered Gereedschap kan informeren over een mogelijk geschikte locatie kan dat melden via groningen@geredgereedschap.nl . Wie meer informatie over deze organisatie wenst, kan naar de website www.geredgereedschapgroningen.nl

Gered gereedschap Groningen

Gered Gereedschap (GG) is een landelijke organisatie die al sinds 1980 afgedankt technisch gereedschap inzamelt. Dat gereedschap wordt opgeknapt in een van de 30 werkplaatsen, zodat het ingezet kan worden voor het technisch onderwijs in Afrika.

In 1985 begon Gered Gereedschap in Groningen haar eigen afdeling, dat in ruim 35 jaar is uitgegroeid tot een soepel draaiende organisatie. In de goed geoutilleerde werkplaats werken ongeveer 35 Groningse vrijwilligers minimaal 2 dagdelen in de week. De werkplaats is elke werkdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur.

Lees ook: https://gezinsbode.nl/artikel/1063691/verlangen-naar-een-vast-onderkomen.html


Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad