Groninger rechtenstudent Reinier Heinsman schrijft boek over zijn Hongaars-Joodse familiegeschiedenis (en de wereldgeschiedenis)

Omslag van het boek ‘Vergeten is het grootste verlies’.

Reinier Heinsman, rechtenstudent in Groningen, heeft met ‘Vergeten is het grootste verlies’ een boek geschreven over zijn Hongaars-Joodse oma Lucienne Raap-Blumenthal (1937-2013). Hij gaat in het boek op zoek naar de wortels van zijn bestaan en komt onderweg de wereldgeschiedenis tegen.

Wanneer de 24-jarige Heinsman de herinneringen van zijn oma in handen krijgt, beslist hij in de geschiedenis van zijn Hongaars-Joodse familie te duiken.

Zijn zoektocht voert hem naar de Habsburgse dubbelmonarchie, Transsylvanie en Oekraïne, naar de Joodse gemeenschap van Antwerpen en Brussel, naar de vluchtelingenkampen in de Franse Pyreneeën en naar het vernietigingskamp van Auschwitz.

Zijn reis eindigt in Amsterdam, waar Lucienne - ‘een heel lieve vrouw’, stelt Heinsman - na heel wat omzwervingen een nieuw leven opbouwt.

Vergeten is het grootste verlies van Reinier Heinsman verschijnt 2 oktober bij Uitgeverij Vrijdag uit Antwerpen. ISBN: 9789460019340.

menu