Hotelpersoneel in Groningen herkent Pathé-moordenaar

Het Bud Gett Hotel in Groningen waar de verdacht zou hebben gelogeerd. Foto: DvhN

De Rotterdammer die door de politie wordt verdacht van de dubbele moord in de Pathé bioscoop in Groningen, heeft vorige week tenminste vier nachten doorgebracht in verschillende hotels in deze stad.

Hij verbleef vlakbij de bioscoop in het Martinihotel aan het Gedempte Zuiderdiep en het Bud Gett Hotel, net om de hoek van het Zuiderdiep aan de Rademarkt.

Medewerkers herkenden hem zaterdagavond van het opsporingsbericht van de politie en informeerden de recherche. Volgens het hotelpersoneel staat een deel van zijn bagage er waarschijnlijk nog.

Voordat de politie de hulp van het publiek inriep, ruim twaalf uur na de vondst van de lichamen, liet de politie totaal niets los over de situatie en deed ze geen mededelingen over de mogelijke dader en de slachtoffers.

Roken op de kamer

Hotelpersoneel zette de man vorige week het hotel uit omdat hij rookte op zijn kamer. Eerder was al bekend dat hij afgelopen donderdag in Groningen voor de rechter moest verschijnen wegens rijden onder invloed. Waar hij sinds vrijdag 18 oktober vertoefde, is vooralsnog onduidelijk.

menu