Inzamelingsactie voor gedicht Goeverneur in openbare ruimte Goeverneurstraat in Groningen op koers

Het is de bedoeling het gedicht De oude vrijer aan te brengen op de hoek van de Goeverneurstraat en de Meeuwerderweg. Foto: Eigen foto

Stichting Straatpoëzie Groningen heeft al ruim 700 euro ingezameld voor het plaatsen van een gedicht van J.J.A. Goeverneur in de Goeverneurstraat in Groningen. Het streefbedrag is 1500 euro.

Stichting Straatpoëzie Groningen streeft naar meer poëzie in de openbare ruimte van de gemeente Groningen. Ze is startte twee weken geleden een crowdfundingactie voor het plaatsen van een gedicht van Jan Goeverneur in de naar hem vernoemde straat in de Oosterpoortwijk.

Het is de bedoeling het gedicht De oude vrijer aan te brengen op de hoek van de Goeverneurstraat en de Meeuwerderweg, op het pand van supermarkt Coop. De letters van het gedicht worden uit een plaat condensstaal gefreesd. Het ontwerp is van Ruurd de Boer.

De inzamelingsactie heeft in twee weken ruim 700 euro opgebracht. Dit stemt voorzitter Douwe van der Bijl van Stichting Straatpoëzie uitermate tevreden. ‘In Groningen hóórt een gedicht van Goeverneur’, stelt hij in een persbericht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad