Jan de Kort is Nieuw Gronings Schrijftalent 2020 (hij is ook doof en blind, maar schrijft op een manier waardoor je 'de kruiden kunt ruiken en de mensen bijna kan aanraken')

Jan de Kort is doof en blind maar schrijft met al zijn zintuigen. Foto: Forum Groningen.

Het boek Over de liefde en de zee van Jan de Kort uit Groningen is door de leden van de Forumbibliotheken als beste boek beoordeeld, waarmee De Kort Nieuw Gronings Schrijftalent 2020 is.

Dat meldt Forum Groningen.

Het boek van Jan de Kort wordt definitief opgenomen in de collectie van het Forum, en die van de bibliotheken in de provincie. Over de liefde en de zee kan vanaf 8 maart door iedereen worden geleend en gelezen.

Kreta

‘Het verhaal speelt zich af op het Griekse eiland Kreta. De oude herder Nikos, de Nederlander Steven, de mooie Elena en het mysterieuze meisje Maurene zijn schakels in de tijd en ragfijn met elkaar verbonden. Je ziet in dit boek het landschap, je ruikt de kruiden en kunt de mensen bijna aanraken.’

Heel bijzonder, schrijft één van de lezers, helemaal omdat De Kort doof en blind is. Alle lezers waren unaniem enthousiast over het boek, en gaven consequent vijf sterren.

Nieuw Gronings Schrijftalent

Elk jaar doen aspirant-schrijvers mee aan Nieuw Gronings Schrijftalent van Forum Groningen. De boeken komen een jaar lang in de collectie van het Forum en worden geleend, gelezen en anoniem beoordeeld. Als het jaar om is, wordt de schrijver van het best beoordeelde boek uitgroepen tot Nieuw Gronings Schrijftalent van dat jaar.

Winnaars voorgaande jaren

Nieuw Gronings Schrijftalent van 2018 was Frank de Bont met zijn boek Komt een dokter bij de koe . In 2019 was het Joke Geelhoed met het boek Jagers en verzamelaars .

Je kunt nog meedoen voor 2021

Voor wie zelf een boek heeft geschreven en wil meedoen met Nieuw Gronings Schrijftalent 2021: dat kan nog. Hier vind je alle informatie .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad