Jarige Kringloop+ in Groningen lanceert goededoelenfonds

De maximale steun per project bedraagt 2500 euro. Foto: Pixabay

Kringloop+ in Groningen lanceert een fonds voor financiële steun voor organisaties die een bijdrage leveren aan het welzijn van de inwoners van Groningen. De kringloopwinkel trapt dit goededoelenfonds zaterdag 7 maart, bij de viering van zijn zesde verjaardag, af.

Een uit werknemers en vrijwilligers van de kringloopwinkel bestaande commissie kiest elk jaar een maatschappelijk thema. Maatschappelijke organisatie die zich voor dit thema inzetten, kunnen vervolgens een aanvraag indienen voor financiële steun.

Bestrijding eenzaamheid

De commissie heeft voor 2020 gekozen voor het bestrijden van eenzaamheid. Dit omdat ze het schrijnend vindt dat bijna de helft van alle Stadjers (43 procent; bron: www.eensamen050.nl ) zich in meer of mindere mate eenzaam voelt.

Organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van eenzaamheid, kunnen tussen 7 maart en 30 april een aanvraag indienen . De maximale steun per project bedraagt 2500 euro. In totaal is 10.000 euro beschikbaar.

Feest in de winkel

Kringloop+ viert zijn zesde verjaardag ook met zijn klanten. In de winkel aan de Diamantlaan in Vinkhuizen zijn zaterdag veel bijzondere items verkrijgbaar, wordt extra veel kleding voor 1 euro verkocht en kosten veel veel boeken slechts 50 cent.

Verder zijn koffie, thee én bitterballen zaterdag gratis.

menu