Kinderburgemeester Floor wordt ambassadeur van Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen

Kinderburgemeester Floor is nu ook ambassadeur van het Beatrix Kinderziekenhuis. Foto: Eigen foto

Kinderburgemeester Floor van de gemeente Groningen is in de voetsporen getreden van Youp van ’t Hek, Bert Visscher en Foppe de Haan. Ze heeft zich als ambassadeur verbonden aan Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

De 10-jarige Floor wil zich er als ambassadeur voor inzetten dat er zoveel mogelijk leuke activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis moeten verblijven.

,,Als kind wil je zo veel mogelijk leuke dingen doen en zoveel mogelijk bewegen. Helaas kan niet ieder kind dat. Als ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis wil ik me er voor inzetten dat er zo veel mogelijk leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de kinderen, zodat zij een prettige en zo aangenaam mogelijke tijd in het ziekenhuis hebben”, zegt Floor, die het ambassadeurschap heeft overgenomen van Jouayria, de vorige kinderburgemeester van Groningen.

De ambtsperiode van de kinderburgemeester loopt tot en met september 2021. Zij wordt bijgestaan door de loco-kinderburgemeester Milou.

menu