Speciaal MONO-fietsparcours voor bezoekers fietstoertocht Haren-Haren

Tijdens het MONO fietsparcours worden verschillende afleidende situaties nagebootst. Foto: Verkeerswijzer Groningen

Bezoekers van het fietsevenement Haren-Haren, dat aanstaande zondag plaatsvindt, kunnen meedoen aan een speciaal MONO-fietsparcours. Verkeerswijzer Groningen wil met het parcours de inwoners van Groningen bewuster maken van de gevaren van appen, bellen of muziek luisteren tijdens het fietsen.

Op zondag 7 juli 2019 staat het fietsparcours op het evenement Haren-Haren. Op het parcours worden verschillende situaties nagebootst waarin je wordt afgeleid, bijvoorbeeld door het gebruik van je telefoon. Deelnemers ervaren op deze manier zelf de gevolgen hiervan.

Rij MONO

MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm.

Over Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

menu